Calella combat l’impacte de la COVID-19 activant dos grups per treballar l’impuls econòmic i social de la ciutat

Dimecres, 22 d'abril de 2020 a les 00:00

Els treballadors fixos discontinus tindran dret a les prestacions dels ERTE o de l’atur. Aquesta mesura afecta molt directament al sector de turisme i de la restauració.
 

Calella no esperarà que s'acabi la crisi sanitària provocada pel coronavirus per treballar les mesures que s'han de prendre per combatre el seu impacte. Un cop aprovada la proposta del govern municipal de crear la Comissió de Treball Econòmica i Social de Recuperació de Calella, la Junta de Portaveus del Consistori ha decidit desdoblar-la. És a dir, es faran dos grups de treball, un aprofundirà el rellançament econòmic de la ciutat; i l'altra, vetllarà pel front social.
El primer grup de treball serà l'econòmic i es reunirà la setmana vinent. El formaran l'alcaldessa i alguns membres del govern; un representant de cada formació amb representació al Consistori; les presidentes o presidents de l'Associació Turística de Calella, del Gremi d'Hostaleria i de l'Associació de Comerciants; i un assessor laboral.

Es treballarà sobre la base de les resolucions econòmiques adoptades per l'Ajuntament, la Generalitat i el govern espanyol per evitar la pèrdua de microempreses, autònoms i empreses, i sobretot de llocs de treball. Mesures com agilitzar el pagament als proveïdors de l'Ajuntament per no debilitar la seva economia, suspendre tots els terminis de pagament de tributs, retornar les autoliquidacions per ocupacions de la via pública i per la prestació de serveis municipals que no es poden fer, adaptar el termini de pagament dels impostos a les possibilitats de ciutadans, autònoms o empreses, entre altres, són algunes mesures ja adoptades. El govern municipal està treballant un nou paquet de mesures que portarà a la comissió per consensuar-les.

El segon grup de treball, el social, estarà forma per l'alcaldessa i el govern, els grups municipals i representants de Càrites, Associació de Voluntaris i Amics de l'Hospital (AVAH), el Consell de Solidaritat, la Fundació Hàbitat Solidari i un representant d'Educació. La COVID-19 deixarà seqüeles que afectaran inevitablement el benestar de les persones econòmicament i psicològicament. Aquest grup és el que ha de vetllar perquè cap ciutadà de Calella hagi de viure per sota dels mínims exigibles en una societat com la nostra. L'alimentació, l'habitatge, el benestar emocional o l'educació formaran part del treball d'aquest grup.

FIXOS DISCONTINUS DE TURISME. L'Ajuntament ha enviat a tot el sector turístic i a la restauració la normativa aprovada pel govern espanyol segons la qual els treballadors fixos discontinus tindran accés a les prestacions dels ERTE o de l'atur. La prestació aprovada és de 90 dies encara que no tinguin el temps de cotització suficient. L'Ajuntament no vol que cap d'aquests treballadors pugui quedar desprotegit o al marge.

POLICIA. Dimarts, la Policia de Calella va fer 3 noves denúncies per no complir les mesures de confinament. Fins ara, ja s'han posat 416 denúncies que tenen una possible de sanció que va dels 601 als 30.000 €.

TELÈFONS DE SERVEI. Continuen actius els telèfons especials habilitats per a casos d'urgències o necessitat:

  • 671 067 009 perquè les persones vulnerables es posin en contacte amb els serveis socials
  • 661 026 296 pels voluntaris
  • 900 900 120, 937 665 920 i el whatsapp 671 778 540 per les víctimes de violència masclista. Funcionen les 24 hores.
Darrera actualització: 10.02.2022 | 07:31