Calella posa el nom de Maruja Toledo, una de les primeres porteres de la història del Barça femení, a les fonts del Parc de les Veles
L’alcalde Marc Buch i la vicepresidenta del Futbol Club Barcelona, Elena Fort, presidiran la cerimònia de col·locació de la placa que es farà diumenge a les 13 h dins dels actes “Amb nom de dona”.
Les fonts del Parc de les Veles portaran a partir de diumenge el nom de Maruja Toledo. És una de les vuit fonts que l’Ajuntament va decidir que batejaria. La iniciativa, pensada i madurada arran dels actes reivindicatius del 8-M, Dia de les Dones, es va engegar el mes d’abril de l’any passat.
Maruja Torres és una de les pioneres del futbol femení. Quan encara no movia masses com ara, ella ja el practicava. Va néixer a Múrcia el 21 d’abril de 1947 i de ben petita ja va començar a jugar a futbol amb els seus germans. Feia de portera. Ho feia bé i va anar a jugar amb el Club de Futbol Calella; després va fer el salt al Club Deportivo Mataró, i quan la van veure els responsables del Barça la van fitxar. Hi va jugar dues temporades (1971-1973) i amb l’equip va guanyar el títol de Lliga. Va canviar la pilota de futbol per la de tennis i després per la de golf.
L’acte de col·locació de la placa a les fonts del Parc de les Veles es farà el proper diumenge dia 27 de febrer a les 13h. Estarà presidit per l’alcalde de Calella, Marc Buch, i per la vicepresidenta del Futbol Club Barcelona, Elena Fort.
La quarta font
Aquesta serà la quarta inauguració d’una font que porta nom de dona després de les de l’Ajuntament, amb el nom de Maria Teresa Salom; de l’Església, que es diu Júlia Liquete; i del Mirador Francesc Macià, que du el nom de Dolors Rovira. Quedaran les fonts del Bunyol (Quimeta de la Roda); de Catalunya (Montserrat Giró); del Passeig Manuel Puigvert (Mercè Oliva Mena); i del Parc Dalmau (Pepita Bonet).
La iniciativa persegueix posar en valor a un col·lectiu que tradicionalment ha quedat invisibilitzat. Deixar constància que la història de Calella s'ha construït amb la participació de tots. També busca redescobrir espais de la ciutat que existeixen però que per habituals no s'hi ha donat importància. Es farà un itinerari, "Amb nom de dona", que servirà per explicar una part de la nostra història com a ciutat.