La setena font del projecte “Amb nom de dona” està dedicada a la metgessa Montserrat Giró, a la Plaça Catalunya
L’alcalde, Marc Buch, ha presidit la cerimònia al costat de l’homenatjada, de la directora del CAP, la Dra. Susana Curós i de la regidora d’Igualtat, Cindy Rando
Calella ha batejat aquest cap de setmana la font de la Plaça Catalunya amb el nom de la metgessa Montserrat Giró. L’acte de col·locació de la placa ha estat presidit per l’alcalde Buch i ha comptat amb la presència de l’homenatjada i de la Dra. Curós, directora del CAP Calella, i de la regidora d’Igualtat, Cindy Rando. També hi van assistir els regidors Albert Torrent, Soufian Laroussi, Montse Mateu i Anna Giménez.
Montserrat Giró va néixer a Santa Maria de Palautordera el 17 de desembre de 1958, però als quatre anys ja vivia a la ciutat perquè els seus pares van posar un negoci a la platja, el bar Aleix. Va estudiar medicina a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), compaginant els estudis amb la feina al bar dels pares. Per a moltes llars, la doctora Giró és una més de la família.
En la seva intervenció, la Dra. Curós va voler destacar el valor que suposa el fet que una dona s’introduís en un ofici masculinitzat en el seu moment, deixant una petjada i obrint camí per a moltes altres dones calellenques que han pogut tenir-la com a referent gràcies a la seva trajectòria i valentia.
L’alcalde Marc Buch va voler destacar el sentiment de molts calellencs i calellenques que amb la doctora Giró tenen un autèntic “àngel de la guarda”.
La setena font
Aquesta ha estat la setena inauguració d’una font que porta nom de dona després de les de l’Ajuntament, amb el nom de Maria Teresa Salom; de l’Església, que es diu Júlia Liquete; del Mirador Francesc Macià, que du el nom de Dolors Rovira, la del Bunyol, que duu el nom de Quimeta de la Roda i la del del Parc Dalmau, que es diu Pepita Bonet. Ara només quedarà la del Passeig Manuel Puigvert, que durà el nom de Mercè Oliva Mena.
La iniciativa persegueix posar en valor a un col·lectiu que tradicionalment ha quedat invisibilitzat. Deixar constància que la història de Calella s'ha construït amb la participació de tots. També busca redescobrir espais de la ciutat que existeixen però que per habituals no s'hi ha donat importància. Es farà un itinerari, "Amb nom de dona", que servirà per explicar una part de la nostra història com a ciutat.