Premi Ciutat de Calella 2024

Premi Ciutat de Calella 2024

El president de l’Associació d’Amics del Museu de Calella, Lluís Barri, i l’Agrupament Escolta Montnegre han estat distingits amb el Premi Ciutat de Calella 2024. Es tracta d’un reconeixement institucional que es va crear l’any 2013 per posar en valor les iniciatives individuals i col·lectives per al progres de la ciutat a nivell cívic, social, econòmic, urbanístic, mediambiental, pels drets de les persones i per la igualtat. La Gala de lliurament del Premi s’ha celebrat aquest divendres a l’Auditori Josep-Maria Terricabras de Can Saleta.

La 12a edició del Premi ha estat presidit per l’alcalde de la ciutat, Marc Buch, i ha comptat amb la presencia de la majoria de regidors i regidores del Consistori, els membres del Jurat i de ciutadans de Calella. 

En el moment de lliurar els guardons, l’alcalde Buch ha destacat la qualitat de Barri i de l’Agrupament Escolta en el camp del voluntariat. També ha remarcat la seva predisposició envers la ciutat. De Lluís Barri ha volgut elogiar la seva voluntat de col·laborar amb les entitats calellenques durant tota la seva vida, i ser-hi sobretot quan ha fet falta gent. De l’Agrupament n’ha admirat la seva capacitat per aconseguir que la mainada s’estimi la natura i la percebi com un bé comú, i també per inculcar-los valors com el companyerisme o la solidaritat.  

El jurat del Premi Ciutat de Calella està format per Enric Maria Valls, Ramon Maria Prat, Josep Miracle, Francesc Montero, Concepció Gelmà, Pere Puig, Joan Pagès per la Cooperativa l’Amistat, Francesc Clarà pels Amics del Parc Dalmau i Carme Puig per l’AVAH. 

La Gala ha comptat amb les actuacions de les cantants calellenques Judit Grau i Clara Grau i les alumnes de la Bilans Escola de Dansa.

 

PERFIL DELS GUARDONATS

Lluís Barri
Lluís Barri és president de l’Associació d’Amics del Museu de Calella des del 2003, essent-ne membre des de la fundació de l’entitat el 1995. Abans de la professionalització del museu, va formar part del Consell de Gerència i de la Fundació Pública Museu Arxiu Municipal de Calella, de la qual en va ser secretari.

És també fundador i co-responsable del projecte “Àgora de Calella”, un grup de tertúlia i debat que tractava sobre temes d’actualitat de Calella i el Món del 2009 al 2011. És també membre des de l’any 2002 dels Amics de la Biblioteca de Calella, essent-ne vicepresident del 2004 al 2006; president del 2006 al 2008 i secretari del 2010 al 2012. 

És membre fundador, l’any 2005 de l’Associació Calella-Marxa, essent-ne vice-president primer del 2008 al 2012. Va iniciar la Marxa de la Llopa l’any 2014, que forma part del circuit Català de Caminades de Resistència, i des d’aquella data n’és el coordinador. Igualment, des del 2017, és coordinador de les marxes de l’Associació (Marxa de Mas Ferriol, Marxa Nocturna de Calella, Marxa de la Minerva i Marxa de la Llopa). L’any 2016 va fundar la secció de bitlles catalanes, a la que pertany com a jugador federat. I des del 2016 és el representant de l’associació a la Vegueria del Maresme de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya.

És també membre fundador, l’any 2010, de l’Aula d’Extensió Universitària de Calella, en la qual va agafar el càrrec de secretari. Actualment actua com a coordinador de sala i presentador dels conferenciants. El 1997, ell i cinc persones més inicien les banyades nadalenques organitzades amb la  Colla-no-tinc-fred organitzadora de la Gran Banyada Nadalenca de Calella que aquest any s’acompleixen els 27 anys.

Actualment és membre de l’Associació d’Amics del Patrimoni històric calellenc I HA format part d’una de les comissions que es van crear per definir el mapa d’immobles a protegir a la ciutat. També és el coordinador de les trobades mensuals del Club de Lectura Llibre Obert a la Biblioteca de Calella des de la seva fundació l’any 2010.

Agrupament Escolta Montnegre
L’Agrupament Escolta Montnegre, popularment conegut com el Cau de Calella, es va fundar l’abril de l'any 1959. Ha estat durant més de seixanta anys un referent d’educació en el lleure per a infants i joves de la ciutat. Des de la seva fundació, l’Agrupament ha acollit centenars d’infants que han crescut i après a través de la pedagogia del projecte, que converteix cada persona i cada grup en protagonista del seu propi aprenentatge. Des de ben petits, els infants i joves participen en les fases de descoberta, proposta, elecció, planificació, realització i revisió dels projectes que desenvolupen. La seva tasca educativa es basa en tres angles d’actuació concreta que són país, persona i educació per a l’espiritualitat. L’any 1984 l’escoltisme català rep la Creu de Sant Jordi per haver inculcat un esperit cívic, ètic, formatiu, nacional, d'educació integral en contacte amb la natura, i d'esperit de servei a la comunitat a moltes generacions de nois i noies de Catalunya.
Actualment, l’Agrupament compta amb prop de 100 infants i joves que participen setmanalment en les activitats organitzades pels seus caps, que són monitors voluntaris. Amb la seva energia i dedicació, aquest grup de voluntaris continua impulsant un projecte que segueix fidel als seus valors, formant persones compromeses i conscients del món que les envolta. Aquest any han celebrat el seu 65è aniversari. 

Darrera actualització: 25.11.2024 | 08:52
Darrera actualització: 25.11.2024 | 08:52