La finestra oberta al dipòsit de reserva. La peça del mes
El Museu Municipal de Calella recupera el projecte "La finestra oberta al dipòsit de reserva. La peça del mes", ubicat a la primera planta del Museu, en què s’exposen mensualment objectes singulars, que formen part del fons propi del Museu i que no es mostren en la seva exposició permanent.
L’objectiu d’aquest projecte és treure a la llum objectes del Museu que són desconeguts per al públic general i que es conserven en els dipòsits de reserva, així com documentar-los i posar-los en valor dins del fons del Museu.
Així mateix, en breu la descripció dels objectes es preveu que estigui disponible en sistema braille per tal de facilitar una major accessibilitat al públic del Museu.
ABRIL
Un arrimador, d’estil modernista
Aquesta peça posseeix un gran valor històric i artístic: es tracta d’un arrimador, d’estil modernista, realitzat pel ceramista valencià Lluís Bru i Salelles per a l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner.
MAIG
Escriptori-armari barroc, 1750-1800
Moble d'influència anglesa procedent de la casa Coma de Capaspre, a la família des del s. XVIII i donat el 1979 al museu. Consta de 2 cossos (bureau de tapa abatible i armari) i frontó corb. S’hi guardava l’arxiu familiar, joies i objectes valuosos als compartiments secrets. El cognom de la família es al remat: una “mà” i un gos o “ca” i els noms complets; Co-ma i Ca-baspre, que també apareixen a la façana de la casa familiar, Can Bartrina. A la porta abatible, marqueteria d’un Sant Miquel Arcàngel matant el dimoni amb una llança, inspirat en un gravat manresà de 1675. Es completa amb filetejats acolorits representant roleus amb l'anagrama de Jesucrist, format per balustres a les portes, i el de Maria als frontals dels calaixos.
JUNY
Mantó de Manila
S'anomena mantó de Manila una peça quadrada de 1'50 m x 1'50m, generalment en seda i decorada amb brodats i serrells, d'ús femení. El mantó neix a la Xina, com una peça tèxtil per decorar les cases.
JULIOL
Escultura del Sagrat Cor entronitzat
Es tracta d’un objecte devocional d’ús particular, com mostra la inscripció que porta: “Record de la seva àvia Julita”.
L’escultura va ser realitzada amb materials econòmics com pasta de fusta, guix i cartró policromats i daurats. Un tipus d’escultura en què es va especialitzar la ciutat d’Olot, on es van emplaçar nombrosos tallers des del segle XIX.