Des d’avui fins al 8 de setembre, i per 25a. vegada, la ciutat omplirà els seus carrers de color, tradició, música i balls en un mosaic multicultural únic. L’alcaldessa, Montserrat Candini, ha fet la recepció oficial als grups a l’Ajuntament.
Calella torna a ser per 25a. vegada la ciutat escollida com a seu per donar el tret de sortida a les Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya. Des d’avui fins al 8 de setembre, els carrers de la vila s’ompliran de color, tradició, música i balls en un mosaic multicultural únic que es crea durant la celebració d’aquests esdeveniment. El primer acte ha estat la recepció institucional a l’Ajuntament que ha ofert l’alcaldessa, Montserrat Candini, als grups que hi participen.
L’Associació per la difusió del folklore, Adifolk, ha organitzat la 49a. edició de les jornades internacionals folklòriques de Catalunya convidant a grups del Perú, Macedònia del Nord, Ucraïna, Equador i Catalunya. Tahití també participarà a les jornades a partir del dia 6 de setembre. Calella és la ciutat que reuneix més actes i que acull durant més dies el festival; en total hi participen 20 municipis i ciutats d’arreu del territori.
La celebració de festivals com aquests forma part del compromís de la ciutat amb la cultura i amb els agents culturals. Montserrat Candini destaca que “Calella és una ciutat oberta. La ciutat obre les portes al món, a les seves tradicions i a la cultura de diferents països. Durant aquestes dates, els nostres carrers s’ompliran de vida que beneficiaran també a botiguers, restauradors, hostalers, comerciants, etc.”. Amb tot, l’alcaldessa ha fet també una crida a la responsabilitat de la ciutadania per gaudir d’esdeveniments com aquest però sense baixar la guàrdia i mantenir la prudència i respecte que s’ha de tenir amb la Covid: “Això encara no s’ha acabat”, ha dit Candini.
També participen al programa la Colla de Geganters i Grallers de Calella i l’Agrupació Sardanista de Calella.