El termini de presentació comença avui i acaba el 22 de novembre. Els projectes que hi concorrin han de tenir un pressupost mínim de 30.000 euros i màxim de 100.000.
L’Ajuntament ha obert el període per presentar les propostes de projectes pels Pressupostos Participatius 2021. D’aquesta manera es convida a la ciutadania a involucrar-se d’una manera directa per realitzar noves iniciatives i contribuir al desenvolupament de la ciutat. Les propostes es podran presentar a partir d’avui fins al dilluns 22 de novembre.
La partida econòmica destinada als Pressupostos Participatius d’enguany és de 110.000 euros, dels quals 10.000 euros seran destinats a joventut. Hi haurà una sola línia de presentació de projectes a escollir per votació ciutadana a partir de les propostes que la mateixa ciutadania presenti, seguint el mateix criteri que l’any 2020.
Ho poden fer tots aquells ciutadans majors de 16 anys empadronats a Calella. Per fer la comprovació s’utilitzaran les dades del padró municipal.
Els ciutadans poden presentar qualsevol projecte d’inversió que cregui oportú, per exemple: la millora d’algun carrer, la creació d’un espai verd, la restauració d’un edifici municipal, d’entre moltes altres. És important, però, que cada projecte tingui una visió i un interès global. Cada ciutadà podrà presentar dues propostes. Cada proposta ha de tenir un pressupost mínim de 30.000 euros i màxim de 100.000 euros.
Cada proposta s’haurà d’entregar al registre d’entrada de l’Ajuntament de Calella a través d’una instància – demanant cita prèvia – acompanyada d’una petita memòria explicativa del projecte: quin és l’objectiu i en què consisteix. També es demana una valoració econòmica aproximada del mateix. Si algun ciutadà ho creu adequat, també pot adjuntar qualsevol tipus de documentació informativa que pugui ajudar a entendre millor la proposta.
S’executarà el projecte que compti amb més vots un cop s’iniciï el procés de votació i una vegada s’hagi redactat el projecte d’obres, adjudicat i executat; en el cas que hi hagi un romanent econòmic es procedirà a l’execució d’una de les altres propostes en funció de les possibilitats econòmiques.
Les propostes que hagin estat declarades viables es portaran a deliberació i votació dels membres del consell de convivència i participació ciutadana. Totes les persones que hagin presentat una proposta tindran la possibilitat de poder explicar-la davant el consell perquè aquest tingui la màxima informació e cada projecte en concret.
Una vegada s’hagin presentat totes les propostes, el consell farà una votació per seleccionar els 5 projectes que creguin més adequats; un cop es triïn aquestes 5 propostes els ciutadans podran votar el projecte que creguin que s’ha d’executar.