L’Ajuntament presenta el cartell de la Festa Major de Sant Quirze i Santa Julita 2024

Dilluns, 20 de maig de 2024 a les 00:00

La programació, que va del 14 al 17 de juny, contempla el Festival de circ, els sopars al carrer, gegants, sardanes i la recuperació del Concurs de Pintura Ràpida amb el nom de Francesc Oliver

L'Ajuntament de Calella va presentar divendres, en el marc de la inauguració del FIRATAST, el cartell i la programació de la Festa Major de Sant Quirze i Santa Julita que se celebrarà a la ciutat del 14 al 17 de juny. L’alcalde de Calella, Marc Buch, va destacar que per aquesta Festa Major petita es recupera el Concurs de Pintura Ràpida en motiu de l’Any Oliver i que celebrarà l’entrega de premis dilluns 17 de juny, festiu a la ciutat a les 19.00 h, a la Sala d'Exposicions de l'Ajuntament Vell. 

El govern també ha destacat i agraït la participació de les entitats de cultura de la ciutat per poder programar actes de festa major que ja comencen dissabte 8 de juny amb el bateig i presentació de la colla infantil dels diables Udols de Foc, amb un espectacle teatrelitzat on la colla de diables adults presentaran als diables infantils. Aquell dissabte també hi haurà tabalada de la colla de Diables i correfoc amb la colla de diables infantil. Diumenge 9 de juny també hi haurà tirada de l’arc de pesca a càrrec del Club de Pesca Esportiva Calella. 

La Festa Major Petita, però, s’iniciarà de ple divendres 14 de juny amb la cercavila-espectacle Cavalls de Menorca, un espectacle de teatre de carrer que ofereix una visió personal de la celebració menorquina, on els actors recreen l’animalitat primitiva del cavall i recuperen el pes de la tradició en una representació actoral contemporània. Serà a les 18 h a la plaça de l’Ajuntament. I aquell mateix dia torna el festival IMPULSA’T, una gala de dansa que organitza l’Associació Tres al Cub Dansa, a més de la 14a Trobada de Bestiari de la Colla de Geganters i Grallers de Calella amb plantada, cercavila i ballada. La nit del 14 de juny, hi haurà concert al Pati de l’Ós amb el grup Leen & the Louders i sessions de música amb els DJs Sergi Domene i Hector Ortega, de FLAIXFM.

Per dissabte 15 de juny hi ha també molts actes programats com el 2n Torneig Calella Fem. Cup Futbol Base i el 2n Torneig Calella Fem. Cup + 30 organitzats pel Club de Futbol Calella i s’organitza una nova edició de la Mostra de Postres Casolanes per recaptar donatius pels programes assistencials de l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital Sant Jaume de Calella. També està programada la 7a trobada de Gegantonets en la qual es farà plantada, cercavila i balls amb la Colla Gegantera de Calella com a amfitriona. A la tarda torna el Festival de Circ amb l’actuació del Col·lectiu Mur i el seu espectacle De Tu a Tu, i a la nit hi haurà els sopars al carrer en 21 punts diferents de la ciutat. 

Diumenge 16 de juny començarà amb l’Ofici de la Secretària a la Capella de Sant Quirze i Santa Julita i seguirà amb una xocolatada al passeig de mar a càrrec de l’Associació Sant Quirze. El Museu també prepara actes de Festa Major com una ruta històrica “Seguint els passos de Jeroni Martorell". A les 11 del matí també se celebrarà l’Ofici Solemne de Festa Major on hi actuarà el  Cor de Cambra Ciutat de Calella, de la mà de l’Associació Cor i Orquestra Simfònica Ciutat de Calella i a la mateixa hora hi ha programada la tabalada infantil i la cercavila de les colles infantils de tabals organitzada pels Udols de Foc que tancaran a la plaça Catalunya amb un vermut popular. 
A la tarda seguirà el festival de circ al passeig amb l’actuació de la companyia Circo Los i el seu espectacle Kasumay. I a l’Església hi haurà el concert de Festa Major a càrrec del Cor i Orquestra Simfònica Ciutat de Calella. També a la tarda, a les 18.30 h, hi haurà la cercavila de festa major a càrrec dels Geganters i Grallers de Calella i a la mateixa hora, l’Orquestra Swing Latino oferirà el concert de Festa Major al passeig que el seguirà un sopar popular a càrrec de l’Associació Sant Quirze i l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital de Calella. A continuació, la Swing Latino farà ball de fi de festa. 

Dilluns 17 de juny, festiu a Calella, hi haurà per primer cop en molts anys una audició de sardanes al passeig, a les 12 h amb la cobla Marinada organitzada per l’Agrupació Sardanista i a la tarda, el festival de circ clourà amb l’actuació de la companyia Silvia Serra i el seu espectacle Somcomèdia. A les 19 h, també al passeig, es durà a terme el Concert de Música Italiana a càrrec del Cor d'Adults & Joves & Banda Aula de Música Can Llobet.

Aquest és el cartell per a la Festa Major de Sant Quirze i Santa Julita 2024!


 
 

Darrera actualització: 20.05.2024 | 13:05