Marc Buch i Judit Colell destaquen el lligam permanent de la ciutat amb el món audiovisual a través dels espais naturals que aporta a la petita i gran pantalla, i amb una tradició demostrada amb el fet de disposar del cinema més antic de Catalunya, la Sala Mozart.
Calella i l’Acadèmia del Cinema Català consoliden la seva relació. Per segon any consecutiu, la ciutat serà la protagonista del Premi especial del públic a la millor pel·lícula. L’alcalde, Marc Buch, i la presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, Judit Colell, han signat el conveni que ho farà possible. L’acte institucional es va fer divendres a l’Ajuntament.
Judit Colell va voler destacar que “Calella forma part de la família dels Gaudí”. I és que –com deia l’alcalde Marc Buch– tothom reconeix a la ciutat la seva tradició amb el món de la imatge i del setè art. D’entrada, Calella disposa de la sala de cinema en actiu més antiga de Catalunya, la Sala Mozart, una sala centenària. Però, a més, la bellesa natural d’indrets com la platja de les Roques, la Roca Grossa, el Parc Dalmau, les Torretes o el Far, entre altres, converteixen la ciutat en un plató a cel obert escenari de pel·lícules i espots televisius. El Calella Film Office és qui s’encarrega de vehicular-ho. Aquest vincle també es trasllada a esdeveniments com el Calella Film Festival, el Festimatge o associacions com el Foto Film Calella.
La Sala Mozart, que va obrir les seves portes el 1896, i que des del 1904 programa cinema, també és seu del Cicle Gaudí des de l’inici del projecte. I ara, l’espai des d’on s’anunciarà el 6 de març el guanyador del Premi del públic de la XIV Gala dels Premis Gaudí, en directe per TV3.
Fins al 28 de febrer, espectadores i espectadors de Catalunya poden votar el Premi especial del públic a la millor pel·lícula del 2021 a http://premidelpublic.premisgaudi.cat
Les pel·lícules seleccionades que aspiren a guanyar aquest guardó són: El ventre del mar; Sis dies corrents; Tros; Visitant; Las leyes de la frontera; Libertad; Mediterráneo; i Tres.